پربیننده ترین

کد مطلب: 13455
تاریخ انتشار : 1396-07-09 18:25
همزمان با دهه اول ماه محرم مردم مومن شهرستان سیروان در کنار اقامه عزای حسینی با پخت نذری از مردم پذیرایی می کنند.

به گزارش سیروان نوین، سنت نذری دادن ریشه در فرهنگ کهن ایرانی اسلامی مردم ایران  و به ویژه در روستاهای شهرستان سیروان دارد.
مطابق رسمی دیرین همزمان با آغاز ماه محرم و به فراخور توانایی مالی، بیشتر خانواده ها با پخت غذای نذری و توزیع آن بین عزاداران حسینی و مردم ایام سوگواری ماه محرم را پرشور برگزار می کنند.
 همزمان، دیگ های بزرگ و کوچک هم روی اجاق های گازی و حتی چوبی می نشینند تا پذیرایی نذری هایی باشند که دوستداران امام حسین (ع) نذر کرده اند.

 میان همه نذوراتی که این روزها داده می شود، «حلیم نذری» حرف اول را می زند و مردم با شور و شوق فراوان مدت ها قبل از محرم وسایل تهیه آنرا فراهم کرده و در این ایام نسبت به پخت آن اقدام می کنند.

نکته قابل توجه این نذورات کمک و همراهی همسایگان و نزدیکان در تهیه مواد اولیه و و نیز هنگام پخت است، که همه اقوام و همسایگان با همدلی به صاحب نذر کمک می کنند تا آنها هم در این سنت پسندیده و نیکو سهیم باشند.

همچنین غذاهایی مانند قیمه، شله زرد، انواع آش و انواع برنج و خورشت نیز پخت می شود.
در مساجد روستاهای سیروان ظروفی نظیر دیگ های بزرگ، اجاق گاز و غیره به صورت وقفی در اختیار نذرکنندگان جهت تسهیل و ادای نذر قرار می گیرد.
خوردن نذیری ماه محرم به عنوان تبرک مورد علاقه مردم این مناطق است.

نظرشما

آخرین عناوین